Logo regionálního portálu regionkurimsko.cz

Regionální zpravodajství

Objednejte vánoční ryby online na OCEAN48 a vyzvedněte si je v Brně

Ing. Martin Baráček, OCEAN48
středa 9.12.2020 | aktualizováno 17.5.2021

Ilustrační foto
Autor: Ing. Martin Baráček, Oc...

Na štědrovečerní stůl patří ryba. Milovníci tradičního kapra, ale i lidé upřednostňující čerstvé mořské živočichy, si letos přijdou na své. Společnost OCEAN48 specializující se na dovoz ryb z přímořských destinací otevře v předvánočním období kromě svých poboček i stánky s výdejem rezervací včetně unikátní služby FishDrive, díky které si předem objednanou rybu vyzvednou bez nutnosti vystoupit ze svého auta.


FishDrive jako služba, která nemá v České republice obdoby, a v tomto období je z hlediska ochrany kupujících velmi významná

Specifickou rezervaci mohou letos opět využít Brňané. Jde o službu, díky které si zákazník objedná zdarma libovolné množství rybích produktů a vyzvedne si jej 22. nebo 23. prosince na parkovišti u fotbalového stadionu Za Lužánkami nebo letos poprvé na Výstavišti Brno. Hlavní devizou je ale samotné vyzvednutí. Zákazník nečeká ve frontě, nemusí dokonce vystoupit ani ze svého vozu. Stačí stáhnout okénko a připravenou objednávku mu předá pracovník OCEAN48.
„FishDrive spouštíme letos už popáté. Když jsme v roce 2015 poprvé stáli před Štědrým dnem u stadionu Za Lužánkami, netušili jsme, že si tato naše služba získá tak velkou oblibu,“ přibližuje začátky služby FishDrive Baráček a dodává: „Naše letošní vánoční kampaň nese název Vánoční ryba na tři kliky. A právě díky službě FishDrive nemusí být zákazník ve stresu z dlouhých front, vše zvládne v řádu minut, stačí zastavit a my mu okamžitě předáme objednané zboží.“ 

 

Rezervační systém OCEAN48:

https://vanoce.ocean48.cz/

 

Smažený kapr je klasikou, roste popularita filetů z lososa

Smažený kapr ale nemá na štědrovečerním stole zdaleka tak dlouhou tradici, jak by se mohlo zdát. Vůbec poprvé se recept na smaženého kapra objevil v kuchařce Magdaleny Dobromily Rettigové v meziválečném období, součástí štědrovečerního menu je až od padesátých let dvacátého století. Do té doby byl nejpopulárnější kapr na černo (s perníkem, ořechy a švestkami) nebo na modro (vařený na octě nebo bílém víně).

„V posledních letech zaznamenáváme velkou touhu Čechů po změně, nebo experimentech. Kapr, kterého speciálně upravujeme ve formě filetů bez kostí, samozřejmě nesmí v naší nabídce chybět, ale například losos jej v popularitě rychle dohání. Stále častěji si u nás lidé vybírají i speciality, jež nejsou v České republice zcela běžné. Ale takový halibut, mořský vlk nebo okoun jsou vynikající ryby a z posledních let je zřejmé, že jejich delikátní chuť oceňují i naši zákazníci,“ přibližuje Martin Baráček, prokurista společnosti OCEAN48.

Nabídka ryb

Na štědrovečerní tabuli se objevuje čím dál více exotických ryb

Češi v posledních letech rádi u štědrovečerního stolu experimentují. Kapr, popřípadě řízek u lidí, kteří na Vánoce ryby nevyhledávají, už není zdaleka jedinou variantou. „Podíváme-li se na čísla, tak za kaprem a lososem je na třetím místě pomyslného žebříčku treska, které prodáme více než půl tuny. Oblíbený je také candát, okoun nebo halibut. Zájem registrujeme také o exotické ryby, mezi které patří například tuňák nebo mořský vlk,“ doplňuje Baráček s upozorněním, že i když se blíží uzávěrka rezervací, stále ještě je dostatek kapacit v jednotlivých termínech i sortimentu a volný prodej ryb bude letos probíhat v Brně již na 8 místech!

 

Komerční sdělení.

TOP
oncomed manufacturing a.s. nabízí práci na pozici Operátor/chemik v obci Brno

Operátor/chemik

oncomed manufacturing a.s. Brno nabízí volné pracovní místo na plný úvazek (HPP). ➤ Jsme farmaceutická společnost se sídlem v Brně-Řečkovicích. Jsme součástí německé skupiny medac a již 14 let se zabýváme výrobou léčivých…

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama